Trenutno ste ovdje Home » Novosti » Futsal novosti » Igramo li u Splitu?
  • Pratite nas na…

Igramo li u Splitu? 

Squere

Squere

Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza donio je odluku o isključenju Malonogometnog kluba FC Arena iz Splita iz južne skupine Druge hrvatske malonogometne lige. Razlog, nepravilna registracija igrača, koji su prvih sedam kola nove sezone igrali za splitski Škver, a potom za FC Arenu. Kako je FC Arena novi klub, nije bila riječ o promjeni imena splitskog Škvera, nije se mogla uključiti u natjecanje.

- O tome se govori već dva mjeseca. Prije mjesec dana smo poslali dopis Hrvatskom nogometnom savezu te zatražili da se isti očituju o ovom slučaju. Sjednica je bila danas, odluka o isključenju FC Arene je donesena sa četiri glasa za i tri protiv. Protiv su bili članovi Županijskog nogometnog saveza Splitsko-dalmatinske županije, koji su imali uvid u te nepravilnosti – istaknuo je Ivica Gvozden, trener Squarea.

Splićani, dodao je trener dubrovačkog drugoligaša, imaju pravo žalbe u roku od 15 dana.

- S obzirom na dokaze, činjenicu kako su nepravilnosti utvrđene, očekujemo samo potvrdu odluke Izvršnog odbora HNS-a o isključenju FC Arene iz daljnjeg natjecanja – dodao je Gvozden.

Ukoliko se to dogodi te FC Arena bude isključena iz natjecanja, Square će ostati usamljen na vrhu.

- Nama trebaju do kraja dvije pobjede kako bi potvrdili naslov prvaka. U tom slučaju čekaju nas dodatne kvalifikacije, točnije, Liga prvaka u kojima će nastupiti prvaci sve četiri skupine Druge lige. Igra se dvokružno, a dva najuspješnija sastava izborit će plasman u Prvu ligu. Nama je cilj izboriti veći rang, to smo već u nekoliko navrata istaknuli tijekom sezone – naglasio je Gvozden.

Naime, Porto Tolero je utakmicu protiv Arene trebao igrati u nedjelju u 18:45h, a kako se došlo di nezgodne situacije još uvijek se ne zna hoće li utakmica biti odigrana te se čekaju detalji spora. Ukoliko bi došlo do toga da Arena bude izbačena iz lige, Porto Toleru će biti pripisana tri boda kao službeni rezultat utakmice.

Preuzeto sa: dubrovacki.hr

Dodaj komentar

You must be logged in to post a comment.