Trenutno ste ovdje Home » Novosti » Seniori » Saša Burđelez: “Zajedništvo koje imamo nam je najveća odlika!”
  • Pratite nas na…

Saša Burđelez: “Zajedništvo koje imamo nam je najveća odlika!” 

Statistika_primera copy

Za službene stranice kluba je uoči utakmice sa Kijevom govorio kapetan Saša Burđelez, koji je u drugi dio sezone ušao sa tri pogotka; dva Ustaniku i jedan Vrgorcu. O čemu je sve Saša pričao pročitajte u nastavku.

Nakon pobjeda protiv Vrgorca, Hajduka i Ustanika, Porto Tolero je uhvatio dobar ritam. Kakvo je tvoje viđenje dosadašnjeg dijela sezone?
“Za sada smo svi u klubu zadovoljni sa prve četiri utakmice ovog dijela sezone (dvije u kupu i dvije prvenstvene) u kojima smo postigli 21 pogodak, a primili samo šest! Tim rezultatima smo izborili final eight u kupu Hrvatske i približili se vrhu tablice tako da smo u potpunosti zadovoljni!”

Vidjeli smo odličnu igru protiv Vrgorca u Pločama gdje si bio jedan od boljih pojedinaca, je li poseban osjećaj igrati protiv velikih rivala?
“Naravno da je veliki gušt igrati protiv starog rivala pogotovo u ovoj situaciji gdje smo tražili prolazak među osam najboljih u kupu. Ovakve utakmice imaju posebnu težinu, ali zato nam je posebno zadovoljstvo bilo poslije utakmice kao što ste mogli vidjeti u videu u facebook grupi Porto Tolera!”

Porto je ove godine upravo protiv Vrgorca ostvario plasman na završnicu kupa hrvatske. Vaš protivnik u četvrt finalu je Square iz Dubrovnika, misliš li da imate šanse protiv još jednog prvoligaša?
“Smatram da je Square bolja ekipa od Vrgorca, što i sam plasman pokazuje. Imaju odličnog trenera Mavrovića kao i par odličnih individualaca, ali ipak ću dati nama šansu, pogotovo jer je to kup, jedna utakmica, nitko od nas nije domaćin, a mislim da naša ekipa ima zajedništvo kakvo nema ni jedna u Hrvatskoj. U tome vidim našu prednost.”

Kakve su tvoje prognoze za ovu današnju momčad Porto Tolera, vidiš li je u skorijoj budućnosti u prvoj ligi?
“Kao što sam već rekao najveća odlika nam je zajedništvo koje imamo. Za igrati prvu ligu potrebna nam je prvenstveno financijska pomoć jer kudikamo je prva liga skuplja, a trebala bi nam i 3-4 pojačanja. Dobar temelj imamo, sa tim novim igračima mislim da bi dobro parirali u prvoj ligi.”

Što misliš o kvaliteti same 2. HMNL-Jug i koliko kvalitetom zaostaje za prvoligaškim futsalom?
“2. HMNL-Jug je podijeljena dosta; prvih pet ekipa po meni se izdvaja kvalitetom od ostalih. Crnica je ove godine napravila pravi posao, odlična su momčad i kako stvari stoje vidim ih u prvoj ligi dogodine. Mi, Mejaši, Torcida, Hajduk i Kijevo smo ekipe koje su kvalitetom dosta jednake i može pobjediti svako svakoga… Što se tiče usporedbe s prvom ligom, druga zaostaje po meni još uvijek, prvenstveno financijski, a igrački posljednje tri ekipe prve lige nisu daleko od prve tri ekipe 2. HMNL!”

Gdje sebe vidiš u budućnosti, Porto Tolero ili neke druge ambicije? Spominjao se i interes Crnice?
“Što se tiče mene, nemam za sada daljnjih planova, ne mislim ići iz Porto Tolera nigdje. Za interes Crnice sam čuo i iz drugih izvora, interes godi, ali nitko me nije kontaktirao.”

Znamo da si prošle sezone dugo vukao ozljedu koljena, kao i veći dio svoje karijere, je li ona sada prošlost?
“A nakon pet operacija ne mogu reći da je s koljenom sve u redu (smijeh)… Oštećenja još ima, ali igram na vlastitu odgovornost. Bolova ima iza svake tekme, ali na to sam vec navikao. Nadam se da će koljena jos poslužiti.”

Kakva je atmosfera u momčadi, vlada li dobro raspoloženje na treninzima kao i na terenu?
“U ekipi je odlično raspoloženje, kako na terenu tako i na treninzima. Sad sam više odsutan s treninga, zbog fakultetskih obveza sam u Zagrebu, ali ne sumnjam da će dobar pristup na treninzima ostati i dalje.”

Sutra putujute u Knin, protivnik Kijevo. Ocekuješ li nastavak ovog dobrog niza, s obzirom da je Kijevo uvijek bio tvrd orah?
“U subotu nam slijedi neugodno gostovanje u Kninu. U Pločama su pokazali da su veoma neugodan protivnik gdje smo ih pobjedili gotovo u posljednjim sekundama utakmice. Bit će ovo drugačija utakmica u odnosu na Ustanik, puno teža i morat ćemo dati puno više ako mislimo do bodova.”

I za kraj, poruka za navijače Porta i sve ljubitelje futsala?
“Samo bih želio poručiti našim navijačima da ubuduće dođu u što većem broju jer odavno ovako mladu ekipu nismo imali (ja sa 28 godina sam najstariji) i kojoj treba bodrenje sa tribina, vidjeli ste sve protiv Vrgorca!”

Dodaj komentar

You must be logged in to post a comment.