Trenutno ste ovdje Home » Novosti » Futsal novosti » SRAMOTA U METKOVIĆU “Kazne sucima, ali ne možemo ih skidati s liste za svaku pogrešku”
  • Pratite nas na…

SRAMOTA U METKOVIĆU “Kazne sucima, ali ne možemo ih skidati s liste za svaku pogrešku” 

Squere - Solin

Squere - Solin

Konačno su dubrovački malonogometaši dočekali – pravdu. Nakon utakmice 9. kola Druge hrvatske malonogometne lige – južna skupina i susreta Metković – Square (4:3), Dubrovčani su žestoko protestirali na suđenje Antonija Pejića i Marija Rajčića. Skoro dva mjeseca kasnije na službeni prigovor odgovorio je Edi Šunjić, povjerenik za suđenje.

- Poštovana gospodo, svjedoci smo svakodnevno pogrešaka sudaca, ali isto tako kao i igrača, trenera i predstavnika klubova. Što bi se sve dogodilo kada bi skidali suce sa lista za suđenje nakon svake pogreške ili isto tako tjerali igrače ili trenere. Ustvrdio sam da je pismeni prigovor MNK Square opravdan i navest ću pogreške koje su učinili suci ove utakmice na štetu MNK Square.

Najvažnije je da takve pogreške koje su evidentne – ne ostanu nesankcionirane. Moram napomenuti da smo u zadnje tri godine ostali bez šest sudaca iz Dalmacije koji su godinama bili nositelji kvalitete i da je sada došlo do smjene generacija i da su od prošle sezone odvojene liste za suđenje malog od velikog nogometa.

Sada trenutno imam na raspolaganju ukupno 12 sudaca za suđenje Prve i Druge HMNL na području Dalmacije i vjerujete da mi nije jednostavno delegirati suce za određene utakmice – naglašava povjerenik Šunjić.

U svom objašnjenju Šunjić navodi konkretne pogreške para Pejić – Rajčić.

- Do 27. minute smatram da je utakmica bila pod kontrolom sudačkog para. Ta minuta je ključna jer od tada suci više nisu vodili utakmicu kako bi inače trebali po Pravilima igre nego je utakmica vodila njih. Napravili su tri pogreške koje suci njihovog ranga i iskustva ne bi smjeli raditi.

TRI POGREŠKE

  • U 27 minuti sudac Pejić umjesto crvenog kartona igraču Ivanu Galovu (MNK Metković) pokazuje samo žuti. Pogrešno, a pravi još jednu pogrešku u diciplinskom dijelu gdje je morao opomenuti domaćeg vratara Dragu Bezera što je napustio svoja vrata i protestirao kod suca Pejića.
  • U 32. minuti  sudac Rajčić pokazuje žuti karton Stjepanu Rezu, igraču MNK Square, iako je trebao pokazati crveni karton (isključenje) domaćeg vrataru Dragu Bezeru koji je s obje ruke namjerno gurnuo na pod igrača MNK Square. Sudac Rajčić je sve to dobro vidio jer je bio u neposrednoj blizini događaja.
  • U 37. minuti oba suca pogrešno odlučuju kako nije bio prekršaj na igraču MNK Square iako ga je igrač MNK Metković udario po njegovoj desnoj nozi i napravio evidentan prekršaj. To bi bio šesti akomulirani prekršaj momčadi MNK Metković. Nakon toga dolazi do neželjenih scena i ulaska pričuvnih igrača MNK Square u teren za igru.

Također moram napomenuti da je delegat na ovoj utakmici gospodin Vedran Antunović vrlo dobo i detaljno obavio svoj posao tako da nisam morao korigirati njegovu ocjenu.

Zbog svega gore navedenog, potvrđujem ocjenu 7.5 i donosim ODLUKU o kažnjavanju sudaca i to zabranom suđenja na:

  • Četiri kola Prve HMNL
  • Četiri kola Druge HMNL
  • Dva kola Kupa – regije
  • Šest kola mladeži

Preuzeto sa: Portaloko.hr

Dodaj komentar

You must be logged in to post a comment.